Lectura mes de Setembre

El proper 3 de setmebre ens trobarem per comentar Musclos per sopar, de Birgit Vanderbeke, inspirada en una família model alemanya on tots esperen la tornada del pare però passen les hores i el pare no torna, poc a poc els altres es rebel·len i posaran en qüestió tots els valors de la família tradicional. 

Sota l'aparènça tranquil·la d'una familia que espera que el pare torni de la feina tot preparant el sopar (netejant els musclos que són el seu plat preferit) hi ha moltes coses ocultes. La filla gran ens explica en un discurs desordenat com és la vida a casa seva. Si, al principi, la novel·la pot ser que ens faci riure, el somriure ben aviat ens va quedant glaçat per culpa de la figura obsessiva, autoritària i violenta del pare absent. La veu de la narradora no es recrea en el dolor ni en l'autocompassió i, potser per això, ens descriu magistralment, sense cursileria ni llàgrima fàcil, l'experiència de créixer en una llar on la por ho domina tot.

Birgit Vanderbeke (Dahme, Alemanya 1956) va obtener el premi Ingborg Bachmann (el més prestigiós en llengua alemanya), per aquesta primera novel·la, Musclos per sopar. Juntament amb l'obra Alberta tiene un amante, han fet que sigui considerada per molts com la millor autora alemanya actual. En la majoria dels seus llibres el món quiotidià petit-burgès és ple d'ironia i d'humor, amb un tema recurrent: la tirania i el despostisme que hi hagut en la institució familiar.   



Podeu venir a la biblioteca a recollir el vostre exemplar








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada