La biblioteca dels llibres rebutjats, David Foenkinos

En un poblet de la Bretanya francesa, un bibliotecari decideix recollir tots els llibres refusats pels editors. Posa anuncis a les revistes literàries i en pocs anys reuneix prop d’un miler de manuscrits. Amb una trama plena de suspens, i una vena fantasiosa i sentimental, marca Foenkinos, aquesta comèdia-thriller és la prova que una novel·la pot commoure els lectors.

Com diu Lluís Anton Baulenes a la seva ressenya en el Diari Ara,Qui vol llibres rebutjats? :
"És una novel·la ben escrita, entretinguda, que tot i plantejar aquest argument en època contemporània, precisament a causa del tema i del seu tractament agafa un regust gran de malenconia. Hi ha en el fons un pòsit d’homenatge no només al llibre sinó a la manera d’editar. (...) És per això que aquesta novel·la té un punt de nostàlgia del món perdut. I sobretot, acaba representant un homenatge al llibre tal com l’hem conegut fins ara. (...) Nostàlgia del llibre, doncs, servida per David Foenkinos d’una manera sentimental, entretinguda i, segurament, imprescindible."

Per complementar la lectura us hem preparat un díptic sobre novel·les protagonitzades per bibliotecaris que esperem que trobeu interessant:





I recordeu que a partir del mes vinent 

les tertúlies seran a les 19h!!

Bona lectura