Sang vessada

Aprofitant la Setmana de novel·la negra de Barcelona, aquest mes llegirem Sang vessada, d'Asa Larsson. Si voleu més informació sobre la BCNegra, podeu consultar aquest enllaç de la nostra pàgina web.

A Sang Vessada, l'autora conjuga la creació de personatges femenins complexes i rodons amb la crítica social d'un país sovint massa idealitzat. Així, en aquesta novel·la ens tornen a trobar les mateixes protagonistes que a la primera obra de l'autora: Rebecka Martisson i Anna Maria Mella. A més, s'incorporen nous personatges interessants, gairebé tots femenins: la dona de l'hotel-restaurant on viu Rebecka; l'amiga de la víctima, una espècie de hippie envoltada de gossos, incapaç de superar el seu mal de viure; la pastora protestant assassinada, amb les seves idees feministes i avançades, etc. I mostra una societat tancada, agobiant, masclista, envejosa i obsessiva, que s'amaga darrere l'apariència de paratges oberts i impressionants, de boscos idíl·lics, etc.

Aquesta novel·la s'inclou en el recent boom de les novel·les negres nòrdiques que es va iniciar els anys 60 amb les obres de Maj Sjöwal i Per Wahlöö, i que ha continuat amb altres autors de gran èxit i qualitat literària entre els que es podrien destacar Stieg Larsson i Jo Nesbø. Si us agrada el llibre, podeu trobar altres escriptors nòrdics a la Biblioteca.

Esperem que gaudiu amb la lectura!!!