Setmana del MAR

La Biblioteca Comarcal de Blanes té, com a agent de difusió de la informació i la cultura i gràcies a la seva situació privilegiada, la inquietud d’esdevenir una biblioteca pública especialitzada en temes marins. 

En aquesta línia, organitza des de fa anys la "Setmana del Mar", coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. 

Aquí us presentem les iniciatives d'enguany: 




I també:

La Biblioteca ha elaborat una guia de lectura amb el material bibliogràfic que disposa en el seu centre d'interès dedicat al mar. 


Des de 2019, la Setmana del Mar també es coneix com a Memorial d'Albert Ros, en honor i homenatge a aquest mariner, darrer subhastador de veu de la Costa Brava, pescador, cronista esportiu, investigador del món de la pesca i enamorat de les havaneres i de Blanes. Podeu veure l'entrada que li vam fer al nostre blog. 

Us proposem una sèrie de títols que es van llegir en la Tertúlia durant l'any 2011 i que podreu reviure consultant les entrades al nostre blog.


Abril

L’Odissea, d’Homer

Maig

El Vell i la mar, d’Ernst Hemingway

Juny

L’Illa, de Giani Stuparich

Juliol

Novè aniversari, Poemes de mar 
de Joan Salvat-Papasseit

Agost

El Xinès, de Henning Mankell

Setembre

L’Illa del tresor, Robert Louis Stevenson 

Octubre

Moby Dick, Herman Melville

Novembre

La filla del mar, d'Àngel Guimerà

Desembre

Las Marismas, Arnaldur Idridason


Podeu demanar reserva de préstec amb cita prèvia




#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa
#IIMemorialAlbertRos 
#SetmanadelMar


II Memorial Albert Ros

La Biblioteca Comarcal de Blanes té, com a agent de difusió de la informació i la cultura i gràcies a la seva situació privilegiada, la inquietud d'esdevenir una biblioteca pública especialitzada en temes marins. 

Entre les diverses iniciatives, organitza des de fa anys la "Setmana del Mar", coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. 

Un dels seus principals col·laboradors i imprescindibles era Albert Ros, mariner de professió i divulgador actiu de vocació, primer cantant de viva veu a la subhasta de la Llotja del Peix de Blanes i després a través de publicacions locals, conferències (protagonitzades tan a la seva vila de naixement com a arreu de la goegrafia catalana), o bé col·laborant en el Taller d'Havaneres i Cançó Popular de Blanes (vinculada al grup de Cabotatge Havaneres) o paticipant en la Tertúlia Dijous de Lletres i Mots de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

Com deixà escrit en el seu blog Coses de mar"He estat 55 anys Pescador i durant 25 anys subhastador, podria dir que dels últims subhastadors a veu de Catalunya. He estat membre de la Junta del Centre d'Iniciatives Turístiques de Blanes (1976-1984) Col·laborador del programa..." seguir llegint

A la Biblioteca podreu trobar el Resum d'articles de l'Albert Ros i Coll i també la narració Una Pesquera molt especial


L'Albert Ros i Coll, qui va ser el darrer subhastador de veu de la Costa Brava, pescador, cronista esportiu, investigador del món de la pesca i enamorat de les havaneres i de Blanes, ens va deixar a principis de juny de 2018, coincidint amb la "Setmana del Mar"

En el seu honor i en homenatge a tota una vida entregada al mar i a apopar relats i anècdotes pesqueres i de vells mariners a aquells/es que estan a terra, la Biblioteca Comarcal de Blanes va rebatejar el seu esdeveniment com a Memorial d'Albert Ros.

Podeu veure la crònica de l'acte redactada per Blanesaldia el 5 de juny de 2019 a  1er Memorial Albert Ros a la Biblioteca Comarcal coincidint amb la Setmana del Mar

I també la notícia apareguda a Ràdio Palafolls 4 el junt 2019 La Biblioteca de Blanes enceta aquest vespre la Setmana del Mar


Us animem a seguir les propostes per commemorar La Setmana del Mar II Memorial Albert Ros d'enguany en les nostres xarxes socials







#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa
#IIMemorialAlbertRos #SetmanadelMar