Totes les bèsties de càrrega, Manuel de Pedrolo

La propera tertúlia la dediquem a en Manuel de Pedrolo per afegir-nos a la commemoració del centenari del seu naixement.

Llegirem Totes les bèsties de càrrega, la història de l’opressió d’un poble aclaparat per una burocràcia absurda i inhumana en un ambient asfixiant, gairebé kafkià. La novel·la, d’un gran simbolisme, és un clam a la lluita contra l’assimilació per part de l’ocupant.


Ha estat considerada una de les obres més importants de Pedrolo, i és l’única novel·la seva publicada dins la col·lecció «Les millors obres de la literatura catalana». Escrita el 1965 i publicada el 1967, l’obra té una intenció d’al·legoria política: amb una estructura tancada en dotze capítols, del «0 (1)» al «12 (0)», narra l’aventura d’un home innominat, i per extensió de tot un poble, sotmès a un procés anorreador de la seva identitat, amb la intenció d’assimilar-lo a la de l’ocupant.

En aquest cas, el díptic que hem preparat és una transcripció literal d'alguna de les preguntes que se li van fer al programa Vostè Pregunta el 1983, esperem que el trobeu interessant.

I recordeu que les tertúlies han canviat d'hora i es són a les 19h

Bona lectura!