Lolita, de Vladimir Nabokov

El mes vinent parlarem d'aquesta obra mundialment coneguda i reconeguda que narra la història de l'obsessió d'Humbert Humbert, un professor de quaranta anys, per Lolita, de dotze. És una extraordinària novel·la d'amor amb dos dirigents explosius: l'atracció perversa de les anomenades "nimfetes" i l'incest. El mateix protagonista narra el foll itinerari per carreteres i motels, fent un àcid retrat de l'estil de vida nord-americà, amb una enlluernadora combinació de lirisme i d'ironia. Lolita, publicada l'any 1956 als Estats Units, fou objecte de prohibicions i judicis i, posteriorment, d'innombrables imitacions. Avui és considerada, amb unanimitat, una obra clàssica del segle XX.

També us hem d'anunciar que aquest any la Biblioteca participa al projecte Balla'm un llibre de la Generalitat de Catalunya que consisteix a la creació, per part d'artistes professionals, d'una coreografia curta basada en una obra literària. Nosaltres hem decidit que es realitzi la coreografia de Lolita i podreu gaudir de la representació en l'aniversari de la tertúlia, el juliol.

A més, com sempre, us hem preparat un díptic que esperem us resulti interessant. Aquest mes, i tenint en compte les dificultats que va trobar Nabokov per publicar la seva obra, us hem recollit altres obres que es van trobar amb impediments, que avui dia són difícils d'entendre, per a ser publicades.