Victus, d'Albert Sánchez Piñol

La celebració de l'aniversari de la tertúlia va ser tot un èxit. La representació de la companyia O Tempo Voa Teatre va ser molt interessant i divertida i vam tenir ocasió d'obsequiar els nostres tertulians amb un petit regal que esperem els hi hagi agradat molt perquè el vam preparar amb molta il·lusió.

Després del parèntesi del mes de juliol, tornem a llegir! 

Aquesta vegada ho farem amb Victus, la coneguda i exitosa obra d'Albert Sánchez Piñol sobre el setge de Barcelona del 1714."Ho explicaré tot! Com van fotre el general Villarroel, com van derrotar les nostres victòries. Perquè, fins ara, d'aquella guerra només he sentit les versions que vénen de dalt o de l'enemic."

Victus és una novel·la històrica que ens narra la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se la primera de les conteses mundials i que s’acaba l’11 de setembre del 1714 amb l’apocalíptic assalt a Barcelona. També és la tragèdia d’en Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne avantatjat del marquès de Vauban, que es converteix en un geni de l’enginyeria militar.


Posa en qüestió les versions oficials de tots dos bàndols i cedeix la paraula als autèntics protagonistes de la història, des de la figura immensa d’en Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins als civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un costat i l’altre de les muralles.
"Un huracà d'aire fresc, una iconoclasta visió des de baix que refà el mite del 1714 amb més potència. Més vibrant. Més proper." Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània.