L'acabadora de Michela Murgia

Comencem les lectures del 2016 amb aquesta novel·la protagonitzada per Tzia Bonaria, vídua i sense fills, que decideix demanar la Maria, la quarta filla d’una vídua pobra que no la pot mantenir, com a “filla d’ànima”. La Tzia Bonaria és la modista del poble i es força respectada però també té un altre ofici que és el de l’acabadora.Aquest ofici que sembla ser que va exisitir consisteix en practicar l’eutanàsia i ajuda a morir a tots aquells que ja no volen patir més. La Maria no coneixerà fins passats un anys aquest ofici i llavors li serà difícil compendre les activitats de la seva mare adoptiva. A partir d’aquest moment veurem les visions de dos mons que lluiten entre les tradicions ancestrals i la modernitat.

L’acabadora, que ha aconseguit el prestigiós Premio Campiello, és una novel·la que ha destacat per la seva senzillesa i per la seva qualitat literària.


També us deixem aquest díptic que hem preparat com a lectura complementària:

Estem acabant de preparar les lectures del proper any, quan les tinguem, les podreu consultar a l'apartat "Properes lectures" d'aquest bloc. Esperem que us agradin!