Manon Lescaut, Antoine-François Prévost

Antonine-François Prévost va ser un personatge peculiar de la França del segle XVIII que va escriure l'obra biogràfica en set volums, Memòries i aventures d'un home de qualitat que s'ha retirat del món. En els dos últims volums figura la novel·la curta La història del cavaller Des Grieux i de Manon Lescaut, obra per la qual és conegut. 

Aquesta novel·la, condemnada dues vegades a la foguera pels tribunals francesos, narra la història del noble Des Grieux: un jove que marxava a ingressar en un convent obligat pel seu pare quan va conèixer Manon Lescaut i es va enamorar irremeiablement d'ella. A partir d'aquí viuran múltiples aventures i desventures.



La lectura s'emmarca dins del projecte Liceu BIB, que pretén unir literatura i òpera a través dels clubs de lectura de les biblioteques catalanes programant lectures d'obres que es representen al Liceu. En el cas de la nostra biblioteca, llegim Manon Lescaut perquè és l'obra que va adaptar Giacomo Puccini per crear la seva celebrada òpera homònima que es representa al Gran Teatre del Liceu a partir del 5 d'abril. 

La Biblioteca disposa d'entrades per anar a veure aquesta òpera el dia 11 de juny, a les 20h. L'Ajuntament de Blanes ens ha proporcionat un autobús que portarà a les persones que hi estan interessades. Les entrades es poden comprar a la Biblioteca.

I recordeu que el 31 de maig, en Pol Avinyó, musicòleg i crític d'òpera, oferirà una xerrada-col·loqui sobre l'obra a les 20.00 h a la Biblioteca.

Us hi esperem!