La llibreria ambulant, de Christopher Morley

A l'abril, i preparant-nos per Sant Jordi, llegirem una petita obra mestra publicada el 1917 que ens endinsarà en el món dels llibres a través del personatge de Helen McGill, una dona farta de la monotonia de la seva vida que li compra a Roger Mifflin, un llibreter ambulant, el seu negoci. A partir d'aquest moment, se succeiran les més divertides peripècies que es donaran la mà amb els ensenyaments que proporcionen els llibres.

Christopher Morley va estudiar història a la universitat d'Oxford i el 1913 es va convertir en un dels periodistes més prestigiosos del seu temps. La seva primera novel·la, La llibreria ambulant, fou un gran èxit, que va tenir continuïtat amb La llibreria encantada, publicada dos anys després. El 1939 va aparèixer la serie de la seva novel·la més coneguda, Kitty Foyle.

Eugene O'Neill, poc després de guanyar el Premi Nobel de Literatura, va dir: "quan tinc ganes de somriure una mica, per a què siguin més lleugeres les tardes, llegeixo les primeres novel·les de Morley"

Per complementar la lectura us hem preparat aquest díptic: