Desembre i Gener

Ahir vam tenir un regal pre-nadalenc molt especial ja que va venir l'Assumpta Mercader a representar els contes del seu llibre, La dona que somiava mariatxis. Aquí teniu unes quantes fotografies perquè veieu com vam gaudir amb l'Assumpta:





El mes de gener tornem a participar en el projecte Llegir el teatre de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte vol respondre a una necessitat d’apropar-se al fet teatral des d’una mirada més reposada sobre els textos, que doni eines per entendre i gaudir amb major profunditat els diferents muntatges que posteriorment es podran veure a les sales del teatre, amb la voluntat d’enriquir la relació respecte als espectacles. Així, a més de poder llegir i comentar l'obra, els participants de la tertúlia que vulguin gaudir de la representació de l'obra al Teatre Nacional de Catalunya tindran un 10% de descompte en el preu de l'entrada.


En aquesta ocasió llegirem El perro del hortelano de Lope de Vega. El títol de l'obra procedeix de la frase feta espanyola "Ser como el perro del hortelano, que no come ni deja comer". Aquesta comèdia escrita entre 1613 i 1618, en plena maduresa creativa de Lope de Vega, retrata els vaivens amorosos de la comtessa Diana i el seu secretari Teodoro, una relació prohibida per la rigidesa de les jerarquies socials.

Aquest conflicte entre el desig de llibertat i els lligams imposats pel destí només es resoldrà quan la força de l’enginy contribueixi a fer triomfar l’amor, entès per Lope de Vega com el gran anivellador universal que permet enderrocar les barreres socials aparentment més fermes.