La dona que somiava Mariatxis, Assumpta Mercader

El mes vinent tenim una tertúlia especial perquè ens visita l'Assumpta Mercader, l'autora d'aquests 27 contes que en un marc de normalitat aparent i quotidiana s'endinsen, amb humor, en la complexitat i en l'absurd de les relacions humanes amb un llenguatge fresc, senzill i irònic.


L'Assumpta es dedica a explicar contes per a petits i grans i també treballa com a actriu i titellaire. Explica contes de grans autors com Mercè Rodoreda o Quim Monzó, és una apassionada de les llegendes i les rondalles i també ha estrenat tres espectacles de narració de contes propis.

Ella es descriu així:
"He tingut la gran sort de néixer en una família nombrosa i amb un arrelat, profund i, m’atreviria a dir, especial sentit de l’humor. De la meva àvia vaig aprendre dites que no he sentit en boca de ningú més. Sentències com «Déu me’n guard d’un ja està fet», expressions com «Endevinati el grandi secreti!» o advertències del tipus «Nena, no beguis més aigua o et quedaràs hidròpila» eren el pa de cada dia a la meva infància. Haig d’agrair que m’hagin ensenyat a mirar el món per un forat, a fer ús de la ironia, a somiar truites i també a enfadar-me només per les coses per les quals val la pena enfadar-se. Em sembla que és de la barreja de tot això d’on surten els meus contes. De tot això, de les trompades que m’he fumut i del munt de converses que he sentit anant amunt i avall amb la Renfe."

Esperem que us agradi la lectura i que gaudiu de la visita!

També us hem de dir que ja podeu consultar les lectures de l'any vinent a la secció Properes lectures d'aquest bloc.