Don Joan, o, El festí de pedra, de Molière

Aquesta obra de Molière, en cinc actes, es va estrenar a París el 1.665. En ella, l'autor recupera la figura de don Juan Tenorio, que ja era coneguda per la peça teatral El burlador de Sevilla y convidado de piedra, atribuïda a Tirso de Molina. L'estrena va suposar una gran polèmica ja que es va veure com una apologia del llibertinatge, i no va ser fins al 1884 que es va poder representar en la seva versió original.

La lectura s'emmarca dins del projecte Liceu BIB, que pretén unir literatura i òpera a través dels clubs de lectura de les biblioteques catalanes programant lectures d'obres que es representen al Liceu. En el cas de la nostra biblioteca, llegim Don Joan perquè està relacionada amb l'òpera Don Giovanni de Mozart que es representa al Gran Teatre del Liceu a partir del 19 de juny.

La Biblioteca disposa d'entrades per anar a veure aquesta òpera el dia 26 de juny, a les 20h. L'Ajuntament de Blanes ens ha proporcionat un autobús que portarà a les persones que hi estan interessades. Les entrades es poden comprar a la Biblioteca.




A més, i dins del mateix projecte, el 30 de maig a les 20h, Pol Avinyó, musicòleg i crític d'òpera, vindrà a la Biblioteca a fer una xerrada sobre l'òpera.

Esperem que gaudiu molt de la lectura i que us animeu a assistir al Liceu!