La veritat sobre el cas Harry Quebert, Joël Dicker

Aquesta novel·la guanyadora del Gran Premi de Novel·la de l’Acadèmia Francesa, del Premi Goncourt dels Instituts i del Premi de la revista Lire; ens explica com Marcus Goldman, l'estrella més jove de les lletres americanes, intenta ajudar el seu antic mestre Harry Quebert quan aquest és acusat de l'assassinat d'una noia amb qui va mantenir en secret una relació amorosa.

Res és el que sembla i els girs argumentals que ens ofereix Jöel Dicker són els principals alicients de la novel·la. L’acció es situa en tres èpoques diferents 1975, 1999 i 2008 per oferir-nos tota mena de detalls del que va succeir, per contruir una novel·la amb un engranatge perfecte. Cada capítol de la novel·la s’inicia amb un dels 31 consells que Harry Quebert va donar a Marcus Golman sobre com escriure un bon llibre i com enfrontar-se a la vida.


Sota un aire de thriller americà, La veritat sobre el cas Harry Quebert és una reflexió sobre Amèrica, sobre els defectes de la societat moderna, sobre la literatura, sobre la justícia i sobre els mitjans de comunicació.

«Un llibre prodigiós, de laboratori, que, amb molta astúcia i ironia, fusiona recursos de gèneres molt diferents. De la sèrie Twin Peaks a John Grisham, Psicosi, L’exorcista o el Nou Hampshire de John Irving.»SERGI PÀMIES, La Vanguardia

Per complementar la lectura us hem preparat aquest díptic en el que repassem altres novel·les que tenen el terme "cas" en el seu títol:

Gaudiu de la lectura!