Rere els murs de Núria Esponellà

Al març parlarem d’aquesta novel·la que està ambientada a la segona meitat del segle XII. Fustigat per la tramuntana, el Monestir de Sant Pere de Rodes s'alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins dels seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre d'altres, acull en Sebastià, l'administrador de l'hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que, en descobrir l'amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat.

Però són temps convulsos, i l'abat Berenguer, un home server i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del compte d'Empúries i el vescompte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics.

En aquest context enverinat, el Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d'esculpir la monumental portada de marbre de Sant Pere de Rodes abans que no arribi el Jubileu.

Però no serà una tasca fàcil: són temps difícils i hi ha molts interessos enfrontats...

I per a tenir informació complementària, podeu llegir aquesta guia en la que expliquem l’aparició i l’evolució de la novel·la històrica.

Poemes i elogis de Joan Maragall

Benvinguts

Avui estrenem el bloc de la tertúlia literària de la Biblioteca Dijous de lletres i mots.
En aquest bloc apareixeran els llibres que llegirem cada mes i hi podreu trobar un resum del llibre i altres informacions relacionades amb el llibre o amb l’autor. També podeu participar dient-nos què us ha semblat el llibre.


Aquest mes llegirem Poemes i Elogis de Joan Maragall, amb motiu de la commemoració dels 150 anys del seu naixement i dels 100 anys de la seva mort. Pere Calonge ha reunit en aquesta antologia alguns dels poemes i textos més representatius de Joan Maragall, el primer poeta clàssic del segle xx, coincidint amb l’Any Maragall.La Biblioteca ha preparat una petita guia en la que diferents escriptors ens relaten les experiències viscusdes amb Joan Maragall.

Si voleu més informació sobre els actes que es duran a terme al llarg d’aquest any, feu clic aquí 

Animeu-vos a participar i a donar-nos la vostra opinió sobre els llibres, la tertúlia i el bloc. Us hi estem esperant!