Rere els murs de Núria Esponellà

Al març parlarem d’aquesta novel·la que està ambientada a la segona meitat del segle XII. Fustigat per la tramuntana, el Monestir de Sant Pere de Rodes s'alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins dels seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre d'altres, acull en Sebastià, l'administrador de l'hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que, en descobrir l'amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat.

Però són temps convulsos, i l'abat Berenguer, un home server i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del compte d'Empúries i el vescompte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics.

En aquest context enverinat, el Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d'esculpir la monumental portada de marbre de Sant Pere de Rodes abans que no arribi el Jubileu.

Però no serà una tasca fàcil: són temps difícils i hi ha molts interessos enfrontats...

I per a tenir informació complementària, podeu llegir aquesta guia en la que expliquem l’aparició i l’evolució de la novel·la històrica.

1 comentari:

  1. La visita de la Núria va estar molt bé. Tots varem poder gaudir de les seves explicacions sobre la metodologia que havia utilitzat en la creació de la seva novel·la. És una persona molt propera. Gràcies Núria !!
    Gemma

    ResponElimina