La senyora Florentina i el seu amor Homer de Mercè Rodoreda

El més vinent tenim una lectura molt especial ja que s'inclou dins del projecte Llegir el teatre de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte vol respondre a una necessitat d’apropar-se al fet teatral des d’una mirada més reposada sobre els textos, que doni eines per entendre i gaudir amb major profunditat els diferents muntatges que posteriorment es podran veure a les sales del teatre, amb la voluntat d’enriquir la relació respecte als espectacles. Així, a més de poder llegir i comentar l'obra, els participants de la tertúlia que vulguin gaudir de la representació de l'obra al Teatre Nacional de Catalunya tindran un 10% de descompte en el preu de l'entrada. Podeu llegir tota la informació sobre el projecte en aquest enllaç.


La senyora Florentina i el seu amor Homer és una obra dramàtica de Mercè Rodoreda que es va editar a Barcelona, l'any 1993, dintre del recull El torrent de les flors. La protagonista, Florentina, té una casa que sembla feta perquè l'hi envaeixin les comares del carrer a l'hora que vulguin, dones a les escorrialles que es mouen en un món petit d'il·lusions de fira. El senyor Homer, vidu finalment, pot ser que demani a Florentina que es casi amb ell.

La seva vigència, la treu de la veracitat dels personatges, molt especialment de les dones que hi parlen. La seva modernitat, que és real, li ve de la placidesa amb què es decanta des d'una exposició quasi costumista de condicions femenines cap a una conclusió d'una agror si fa no fa sarcàstica.

Esperem que gaudiu de la lectura i que us animeu a assistir a la representació de l'obra!