Xerrada: La Maternitat d'Elna

Avui a les 20.00h, a la Sala Roberto Bolaño, hi haurà una xerrada amb l'escriptora Assumpta Montellà, autora de "La maternitat d'Elna".

Assumpta Montellà i Carlos (Mataró,1958) és historiadora. Ha fet incursions en la creació literària en forma de petits relats i en articles de premsa, però la seva veritable vocació és mirar i remirar papers, burxar en la memòria de la gent, parlar i escoltar la història menuda per poder descriure després el pols del seu país. La maternitat d’Elna (Ara Llibres) és el seu primer gran treball publicat sobre investigació històrica. Recentment ha publicat també en aqusta col·lecció El setè camió, un altre èxit de vendes del gènere històric.

La maternitat d’Elna descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz. 

Si voleu conèixer més l'autora podeu visitar el seu bloc.