Lectura del mes de Març

El proper 5 de març ens trobarem per comentar Escales amunt, de la nostra 
benvolguda Maria Aladern. És una metàfora de l'evolució d'una noia de poble que deixa el convent per anar a servir a casa  d'una  família  de la burgesia catalana. El seu afany d'aprendre i la lluita per obrir-se pas  a  través  d'un ambient arrogant on el menyspreu i la doble moral són acceptats  socialment, l'empenyen a escalar posicions. La Maria ens regala descripcions  amb  tocs d'ironia de l'època de la transició política. 

Maria Aladern Sagrera va néixer el 17 d'octubre de l'any 1941 a Blanes, on ha residit sempre. Filla de pescadors i néta de pagesos, després d'una vida laboral dedicada al comerç, en jubilar-se, fa realitat el somni d'introduir-se en el  món  de la literatura.  Després de  formar-se  a l'Escola  d'Escriptura  de l'Ateneu  Barcelonès,  inicia la  seva  carrera  literària  amb  la publicació de Camins d'arrels, obra guanyadora del IV certàmen Paraules a Icària, que convoca l'Ajuntament de Barcelona i Edicions Saragossa.  L'any  2014  va publicar  El bram de l'aigua, posteriorment Escales amunt (obra guanyadora de la IX certàmen Paraules a Icària 2017) i al 2019 L'hoste inesperat. 

La seva capacitat d'observació i un estil àgil i planer fan que construeixi narracions costumistes a partir de la terra, la gent i de les petits i grans històries de cada dia que coneix prou bé. 




Podeu venir a buscar el vostre exemplar a la biblioteca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada