La meva família i altres animals, de Gerald Durrell

Lawrence Durrell, el cèlebre escriptor d´El Quartet d’Alexandria, va dir que el seu germà Gerald havia enriquit la literatura amb un llibre veritablement còmic, una «obra mestra d’humor, alegria i poesia». L’autor té una visió unitària del món i dels animals que l’habiten —inclosa la seva família—, al llarg d’un relat que evoca amb intel·ligència i amb una cruel tendresa les peripècies d’un jove aprenent de científic amb una família insòlita que viu en una illa aleshores paradisíaca. Gerald Durrell va néixer a Jamshedpur, Índia, el 1925 i va morir a l’illa de Jersey el 1995. La seva família, que havia tornat a Anglaterra l’any 1928, va viure a l’illa grega de Corfú entre el 1934 i el 1939. Gerald Durrell va estudiar zoologia i es va convertir en un naturalista d’anomenada universal. És autor de més de trenta llibres, el més famós dels quals és La meva família i altres animals.




Aquest és el llibre que estem llegint aquest mes i del que parlarem a la propera tertúlia, el 5 de novembre, esperem que us agradi!

Per acompanyar la lectura, podeu llegir l'article Voces fecundas y sangrientas de Juan José Saer, publicat a La Nación, que parla sobre famílies literàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada