Llum d'agost, William Faulkner

Aquesta novel·la del Premi Nobel de Literatura, William Faulkner, de la que parlarem al setembre, té dos grans fils conductors: la història de Lena Grove i la seva recerca de l'home que la va deixar embarassada; i la història de la turmentada existència de Joe Christmas, un home meitat blanc meitat negre. Aquestes dues històries serveixen l'autor per escriure la gran novel·la sobre la negritud i la marginació dels negres al sud dels Estats Units, i sobre la qual també sobrevola la condició –amarga– de la dona en aquest mateix territori.

Com a altres novel·les seves, Faulkner dóna la mateixa importància al contingut i a la forma. Així, en aquesta novel·la ens trobem amb capítols explicats per diferents personatges alternant la primera persona, els monòlegs lliures, i la veu d’un narrador que segueix al personatge; i una narració que no està escrita de forma lineal, sinó que mitjançant flash-backs i la narració del present es va conformant la història que ens vol explicar l'autor.

Per complementar la lectura, hem preparat aquest díptic sobre la literatura escrita per esclaus negres:


Si voleu més informació sobre William Faulkner, en aquest enllaç podeu consultar el díptic que vam preparar quan vam llegir El soroll i la fúria

Bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada