Juliol i Agost

El mes vinent no parlarem de cap llibre ja que celebrarem el nostre 12è aniversari!!! Ja són dotze anys compartint lectures i opinions, esperem que ho hagueu gaudit tant com nosaltres. Per això en comptes de llegir un llibre, prepararem alguna activitat especial. Us hi esperem a tots!

El mes d'agost llegirem Ulisses, de James Joyce. Com que és un llibre que cal treballar adequadament, el podreu recollir el mes de juny i així hi haurà dos mesos per llegir-lo.

Ulisses és una fita en la història no només de la literatura universal, sinó de la ment humana. Suposa la presa de consciencia de què la vida mental humana no es dóna sinó en forma de llenguatge, paraules, gramàtica, melodia de la frase. La paraula interior apareix aquí a trossos, al descobert, però tot i sent la línia més destacada a Ulisses, és només una entre d'altres: cadascun dels seus divuit capítols està escrit en un estil diferent, gairebé sempre com imitació o paròdia d'estils previs, o bé creant una magna fantasmagoria com la del capítol 15, el veritable cor del llibre.

Com a lectura complementària us hem preparat aquest díptic en el que trobareu curiositats sobre Joyce i sobre Ulisses.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada