La casa cantonera i Camins d'arrels

El mes vinent llegirem La casa cantonera de Sílvia Alcàntara, una novel·la que explica la història de dues germanes que es retroben per repartir-se el que els ha deixat la seva mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records. El vincle de la vida passada s'imposa com un malson al seu desig de fugir, de tornar al món quotidià conegut i controlat. Retingudes per preguntes que mai no s'han respost, queden atrapades en una teranyina asfixiant. L'empremta de la mare ressorgeix i il.lumina dolorosament els racons foscos de les seves vides.

Com a lectura complementària, podeu llegir aquest díptic sobre cases famoses de la literatura.

A més, avui a la tarda, a les 20.00h a la Sala Roberto Bolaño, presentem el llibre Camins d'arrels de Maria Aladern. Aquesta obra ha estat guardonada a la categoria "El cistell" del IV certamen Paraules a Icària (2012). 
Camins d'arrels està curosament localitzat en un temps i un espai reals: la primera meitat del segle XX, en un món rural de les terres catalanes. La masia, els camps, el bestiar... i, per sobre de tot, les persones: el pagès i la mestressa, els hereus i les pubilles, els que estimen la terra i els que en volen fugir. Els amors i els desamors, els casaments pactats entre famílies, els naixements i les morts. La duresa de cada dia i la dels dies diferents: la verema, la matança del porc o les celebracions festives com el Nadal. I també un temps colpidor: la Guerra Civil. Tot plegat dibuixa un quadre costumista, profusament acolorit, que desperta l’interès del lector i, alhora, li permet recordar, o descobrir, un teixit social, unes formes de vida i un vocabulari que el pas del temps va relegant a l’oblit.

Us hi esperem a tots!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada