Adaptacions de Carmen


El proper 4 de juny ens trobarem de forma virtual per comentar Carmen, de Prosper Mérimée que el francés va escriure al 1845 on tracta la seva visió de la Espanya de l'època, costumbrista i exòtica, i es relaten els amors tràgics i pasionals d'una tabacalera gitana, un bandoler i un torero. 

El mite de Carmen, "femme fatale" i sensual al mateix temps que causa la gelosia als seus diferents amants i amb això el desastre, ha estat sotmesa a diverses adaptacions, però es va fer universal gràcies a l'òpera homònima de George Bizet

A diferència del text original, a l'òpera apareixen el personatge de Micaela i referències a la família de Don José i el paper del torero té més importància. 

Podeu descàrrega l'òpera a l'eBiblio

Dins del món del cinema existeixen versions des del cinema mut i continua en el sonor, una llista llarguíssima que potser sobrepassa el centenar de pel·lícules, abastant totes les cinematografies, algunes tan insòlites com la d'Estats Units o la checoslovaca. Los amores de Carmen, dirigida per Charles Vidor amb Glenn Ford i Rita Hayworth com a protagonistes, Carmen la de Ronda, dirigida per Tulio Demicheli amb Sara Montiel, José Mistral i Maurice Ronet, Carmen Jones, dirigida per Otto Preminger (on l'acció té lloc en una base militar nordamericana), amb Harry Belafonte i Dorothy Dandridge com a protagoniestes en un ambien de gent de color o Carmen dirigida per Vicente Aranda amb Paz Vega són una breu mostra.

Trobareu algunes d'aquestes versions a l'eBiblio

Aquí us deixem altres exemples: 

Àlbum il·lustrat



Òpera 









Cinema







#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa








Obertura de serveis

L’Ajuntament de Blanes ha fixat el 28 de maig per a l'obertura parcial de la biblioteca, garantint així el compliment de les mesures per a la protecció de la salut previst en el Pla de desescalada. 

No obstant això, la bústia de devolució situada a la façana, fins ara precintada, s'obrirà dimecres 27 de maig.


En aquesta primera fase d'obertura no es permetrà el lliure accés a les col·leccions, la consulta i lectura en sala i la utilització dels ordinadors de la biblioteca, les sales romandran tancades al públic i no es podran dur a terme activitats culturals, d'estudi ni el préstec interbibliotecari. Així, de moment, els únics serveis que es podran realitzar amb cita prèvia són: 



Els usuaris/usuàries que vinguin a la biblioteca a recollir/retornar documents amb cita prèvia hauran de portar posada la mascareta, seguir els itineraris marcats i respectar la distància interpersonal de 2 metres.

L'horari serà visible a l'entrada de la biblioteca, de dilluns a divendres amb un tancament al migdia per dur a terme les necessàries tasques de neteja i desinfecció. 

Per a més informació podeu consultar la nostra web i estar atents/es a les xarxes socials.