RIP Maj Sjöwall



Maj Sjöwall
(Estocolm, 25 de setembre de 1935 - 29 d’abril de 2020)



PERIODISTA, ESCRIPTORA I TRADUCTORA SUECA


És considerada una de les pioneres de la literatura negra nòrdica, juntament amb la seva parella Per Wahlöö va escriure les deu novel·les del detectiu Martin Beck, una sèrie que va influir notablement en tota la literatura de crim i misteri que es va produir després en tot el país escandinau. Una de les claves de l’èxit d’aquest detectiu és que considera “a un assassí com a un ésser humà com qualsevol però més infeliç i inadaptat”. Tots dos van criticar la socialdemocràcia sueca, aquell país idíl·lic on aparentment no passa res.

Va rebre diversos premis internacionals, entre ells el VIII Premi Pepe Caravalho en la Semana de Novela Negra de Barcelona.



A la Biblioteca Comarcal de Blanes trobareu cinc de les seves obres:


Us passem dos enllaços amb més informació: 

Muere la escritora sueca Maj Sjöwall, pionera de la novela negra nórdica, 
en El Mundo

Muere la escritora sueca Maj Sjöwall, pionera de la novela negra nórdica, 
en La Vanguardia



#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa


Comentaris sobre "Una lectora nada común"

"Pasatiempo? ….Los libros no hablan de pasar el tiempo. Hablan de otras vidas. Otros mundos. En vez de querer que el tiempo pase, ojalá dispusiéramos de más...."


El proper 7 de maig ens trobarem com estava previst per comentar Una lectora nada común, una novel·la entretinguda i curiosa que ens recorda que qualsevol moment és bo per aficionar-se a la lectura. La diferència és que degut a les recomanacions sanitàries no podrà ser físicament a la biblioteca si no que serà virtual per mitjà de la plataforma zoom. 


Per anant fent un tastet us deixem els següents enllaços on trobareu ressenyes i crítiques destacades: 

Una lectora nada común en Libros que hay que leer
Una lectora nada común en C el Cultural
Una lectora nada común en El Placer de la Lectura


Com a curiositat us proposem el tràiler d'Una dama sobre ruedas, basada en la novel·la homònima d'Alan Bennett que explica com la excèntrica senyora Mary Sheperd estaciona la seva furgoneta davant la casa del escriptor i s'hi va quedar durant 15 anys. El guió de la versió cinematogràfica també està escrit per Bennett. 



#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa



Sant Jordi Parlem de llibres



La trobada del Dia de Sant Jordi d’aquest any la recordarem especialment, en primer lloc per la situació tan insòlita  en la que ens trobem, però també perquè aquest confinament ha aconseguit el que ja feia molt de temps que volíem fer: una trobada dels clubs de lectura que hi ha a la Biblioteca de Blanes. No hi erem tots, en faltaven dos: els Lletraferits i el Miniclub que no val poder assistir-hi , però si que hi erem: El Club de lectura fàcil “Els dilluns llegim”, el Club de Lectura Infantil, el Club de Lectura Juvenil i la Tertúlia literària “Lletres i Mots”.
Tothom va poder dir què estava llegint en aquests moments de confinament i van ser moltes les recomanacions, entre les que també s’hi troben els llibres que estem llegint en els clubs de lectura.

I tanmateix va servir per incorporar nous membres a la nostra comunitat lectora. Felicitats a tothom!

Podeu conèixer les recomanacions que es van donar o bé gaudir del vídeo de la Trobada virutal de Lectors i Bibliotecaris: Parlem de llibres 






#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa



Entrevista a Montserrat Medalla

Dins el blog Llibres i compañía trobareu publicada una entrevista realitzada a la nostra autora local i companya Montserrat Medalla





Properament es realitzaran entrevistes a la Maria Aladern i en Vicenç Llorca

No us les perdeu!!





#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaaCasa
#Bibliotequesacasa