Aula Blanes : El dret a la lectura

Dilluns 30 de maig a les 20.00h a la Sala Roberto Bolaño, la Lolita Bosch i en Yezid Arteta ens oferiran aquesta conferència que tracta sobre la creació d'una biblioteca pública a una presó colombiana a Valledupar. Aquesta biblioteca s'ha obert gràcies a l'assessoria i complicitat de l'escriptor Juan Marsé.

Lolita Bosch és llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona i ha guanyat diversos guardons en literatura infantil, juvenil i novel·la. És directoria de festivals literaris, coordinadora de diferents iniciatives al voltant de la literatura a destacar projectes vinculats al dret a la lectura a les presons, bloggera, col·laboradora de diferents programes culturals de televisió, ràdio, premsa, revistes.... Gestiona el blog Nuestra aparente rendición, sobre la violència a Mèxic, i dóna cursos i xerrades sobre creació literària i pensament. També la podeu seguir a la seva pàgina web.

Yezid Arteta és escriptor, advocat i sociòleg colombià. Investigador de l'Escola de Cultura de la Pau de la UAB. Empresonat durant deu anys pel conflicte armat de Colòmbia, està vinculat als programes de processos de pau. Activista en la promoció i la pràctica de la cultura de la pau, destaca també pel compromís amb la vessant social de l'art (la literatura). Podeu llegir-lo en el seu bloc.

Us hi esperem!