Versió cinematogràfica de la Llibreria

La versió cinematogràfica de la Llibreria realitzada per Isabel Coixet i protagonitzada per Emily Mortimer (Shutter Island i Match Point) va rebre els premis Goya 2008 a la millor pel·lícula, direcció i guió adaptat.

Segons Juergen Boos, director de la Fira del Llibre de Frankfort, on va rebre el premi a la millor adaptació literària, "Coixet recrea la especial atmosfera del llibre i la forta personalitat de la protagonista amb gran sensibilitat."

Segons Carlo Boyero, crític de cinema del diari El País "imatges, diàlegs, silencis, petits i reveladors gestos conviuen en harmonia, envoltats d'una veritable atmosfera magnètica. La seva intimitat és contagiosa i la història que m'han explicat segueix amb mi durant la resta del dia."

Segons el bloc Llegir en cas d'incendi "el gran valor del llibre ve determinat pels subtils diàlegs, per les insinuacions presents en els comentaris de la gent, per aquesta sensació de societat petita i asfixiant que va embolcallant una situació plena de petites i grans traïcions. Tot i que la pel·lícula de Coixet està molt ben ambientada i compta amb uns actors excel·lents i fins i tot transcriu fil per randa algunes converses de la novel·la, cau en el tòpic del valor de la lectura i del geni incomprès, cosa que al llibre no surt en cap moment".

Al fons de la biblioteca trobareu un exemplar de la pel·lícula. Jutgeu les similituds i diferències. 


Ja podeu venir a buscar el vostre exemplar en català o castellà abans de tancar per inventari del 25 al 30 de novembre. 




Aquí teniu un tastet de la pel·lícula!

 

Comentaris sobre "La Llibreria"

Per anant fent un tastet de la lectura que comentarem el proper dia 5 de desembre us deixem els següents enllaços on trobareu ressenyes i crítiques destacades:


La Llibreria, de Penelope Fitzgerald en Impedimenta

La Llibreria, de Penelope Fitzgerald en Confieso que leo


Ja podeu venir a la biblioteca a buscar el vostre exemplar en català o castellà!