Properes lectures

4 de juny
Carmen, Prosper Mérimée
  
La obra descriu la degeració de Don José després de conèixer la gitana Carmen. El mite de Carmen, femme fatale i sensual al mateix temps que causa la gelosia als seus diferents amants.


2 de juliol
Aniversari


6 d’agost
Pel cantó de Swann, Marcel Proust
  Aquesta novel·la francesa del segle XX és una invitació a no deixar-se perdre l’immens plaer de seguir agafats a la mà de Proust. La bellíssima evocació i la reconstrucció tenaç de la seva adolescència.


3 de setembre
Musclos per sopar, Birgit Vanderbeke
 
 En una família model alemanya tots esperen la tornada del pare que és de viatge de negocis. Han preparat molts musclos, el sopar preferit del pare, però passen les hores i el pare no torna.


1 d’octubre
Haru, Flàvia Company
 
La mort es precipita en les primeres pàgines de la novel·la i la vida esclata a la resta. Al dojo la Haru hi arriba emmurriada amb el pare que li ha imposat l’entrada a l’escola i trista amb la mare que acaba de morir.


5 de novembre
Agonia de llum, Mercè Rodoreda
 Rodoreda elaborà, a l’exili, una poesia forta i pura, secreta i penetrant, d’inigualable bellesa plàstica. Aquest llibre és el descobriment d’aquesta faceta desconeguda.


3 de desembre
La sombra del ciprés es alargada, Miguel Delibes
Una novela sobre el amor, la esperanza que suposo el descubrimiento de Miguel Delibes y marcó un antes y un después en la narrativa española. 


Cap comentari:

Publica un comentari